Mijn eigen dromen

Op mijn persoonlijke bucketlist staat al jaren een epische road trip door Amerika.

5 items van mijn bucketlist

In 2020 al maakte ik een bucketlist vol dromen die ik al jaren koester. Maar eerlijk gezegd, tot op heden heb ik er maar weinig van verwezenlijkt. Waarom? Ik ben ook maar een mens. Net als velen van jullie stel ik mijn plannen steeds uit. Bang, onzeker, of simpelweg overweldigd door het reilen en zeilen van de dagelijkse sleur.

Op mijn lijstje prijken enkele fantasieën die al jarenlang onaangeroerd bleven. Zoals het overwinnen van mijn diepgewortelde angst voor katten, een mysterie dat teruggaat tot mijn vroegste herinneringen. Ik heb altijd al een intense afkeer gehad van die mormels, en zij lijken op hun beurt mijn angst te ruiken, want telkens als er een kat in de buurt is, voel ik me ongemakkelijk en komt dat beest steevast rond mij draaien.

Ik moet er echt dringend iets aan doen! Het overwinnen van die fobie zal niet alleen een persoonlijke overwinning zijn, maar ook een stap naar een leven waarin ik niet langer beperkt word door mijn angsten. Dat zal me de vrijheid geven om meer open te staan voor nieuwe ervaringen en om mezelf verder te ontwikkelen als mens.

Vraag me niet waarom ik dat intrigerende idee wil najagen … Sommige dromen zijn gewoon te gek om te begrijpen. Thuis heb ik inmiddels een kleine verzameling beeltenissen van die prachtige dieren staan, maar ik weet niet waar die liefde vandaan komt. Misschien vereenzelvig ik mij met die dieren. Net als een olifant ben ik ook zwaar en log. Ik heb ook een supergeheugen en vergeet of vergeef nooit echt iemand die mij heeft kwaad gedaan. Maar er is meer. Olifanten staat bekend om hun sterke familiebanden, hun intelligentie, hun beschermende en zorgzame karakter en hun majestueuze kracht. Dat zijn eigenschappen die ik enorm bewonder. Ik zou graag een deel ervan in mijzelf willen herkennen.

In ieder geval, toen ik als kind naar een dierenpark ging en een meisje van mijn leeftijd op de rug van een olifant zag zitten, was ik stikjaloers. Daar en dan heb ik gezworen dat ook ik ooit op de rug van zo’n prachtig dier zou zitten. Alleen, ’t is er nog niet van gekomen. Maar laat me je vertellen, ik ben vastberaden om deze droom werkelijkheid te maken, zelfs als het een uitdaging lijkt. Misschien moet ik toch eerst mijn lenigheid wat opkrikken.

Route 66 is episch! Het is een weg doordrenkt van geschiedenis en doorweven met verhalen. En dat roept bij velen een gevoel van vrijheid en avontuur op. Voor mij is het meer dan alleen maar een weg – het is een symbool van ontdekking en persoonlijke groei, een droom die ik al koester sinds mijn jeugd en die in de jaren die erop volgden nog veel verder uitgroeide. Ik wil elk National Park van de States ontdekken, elke iconische rivier bevaren, het podium betreden waar de grootste artiesten hun ding deden en elke famous filmspot veroveren. Ik wil de USA verorberen als een boterham met banaan en chocopasta.

Die droom koester ik al zo lang, maar nu ik de respectabele leeftijd van 55 heb bereikt en mijn benen niet meer zo goed meewillen, betwijfel ik of het er ooit nog van komt. Toch weiger ik mijn Amerika-verlangen op te bergen. Ik wil nog steeds die weg opgaan, de horizon tegemoet, zelfs al is mijn tred wat langzamer geworden.

En dan zijn er nog mijn ‘guilty pleasures’: alle smaken roomijs wil ik ooit geproefd hebben, ondanks de protesten van mijn maag, … En binnenkort leer ik gitaar spelen, beloof ik aan mezelf. Mijn totaal gebrek aan muzikaal talent zal me niet ontmoedigen, maar inspireert me juist om te blijven dromen.

Want laten we eerlijk zijn, het leven is te kort om dromen uit te stellen. En dat geldt niet alleen voor mij, maar voor ons allemaal. Ik ben niet de enige met onvervulde dromen. Velen van jullie hebben ook zo’n lijstje, of het nu gaat om grote avonturen of kleine genoegens. En misschien weten sommigen van jullie zelfs dat de tijd begint te dringen om ze nog gerealiseerd te krijgen, om welke reden dan ook.

Geef je dromen niet op! Ga ervoor. Grijp je kans om je leven mooier te maken. Om echt te leven voor je dood gaat. Overwin je angst en stop met twijfelen. Beloof jezelf dat je alle items van je bucket list zal afvinken. Heb je daar hulp bij nodig? Weet je niet hoe je alles kan of moet organiseren? Dan staat Team Goodbye klaar om je te helpen je dromen om te zetten in daden. Neem vandaag nog contact op met onze dromendirigent.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven