Ons hoe, wat, waar en waarom

Over team goodbye

“𝙊𝙢 𝙨𝙩𝙚𝙧𝙧𝙚𝙣 𝙩𝙚 𝙥𝙡𝙪𝙠𝙠𝙚𝙣,
𝙢𝙤𝙚𝙩 𝙟𝙚 𝙙𝙪𝙧𝙫𝙚𝙣 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜𝙚𝙣.”

Dat is de kern van mijn verhaal en de reden waarom ik (Benita Michiels) Team Goodbye heb opgericht. Gedurende 30 jaar werken, eerst in het onderwijs, dan in het bedrijfsleven en daarna als Marketing-verantwoordelijke, voelde ik altijd dat er iets ontbrak, zonder precies te weten wat het was.

Maar toen veranderde alles. In november 2020 verloor ik mijn mama aan de gevolgen van het Coronavirus. Ik heb nauwelijks afscheid kunnen nemen. Daarom besloot ik om de teksten voor haar uitvaart volledig zelf te schrijven. Zo mooi en zo persoonlijk mogelijk, om het bittere gemis en mijn blijvende liefde voor haar tastbaar te maken. Hoewel door de coronamaatregelen haast niemand de plechtigheid kon bijwonen, deed het iets met mij … en met mijn toekomst.

Een week later kreeg ik onverwacht de kans om bij een uitvaartbedrijf te gaan werken. Het voelde als een mirakel, een teken, een roeping zelfs. Ik sprong in het diepe. Ik plukte de sterren. Het vertellen van de verhalen van overledenen om de achterblijvers te troosten, is veruit het mooiste wat ik ooit heb gedaan. En mensen zijn altijd zo dankbaar voor het prachtige afscheid dat ze kunnen vieren, voor de troost van herinnering.

Dat is waarom ik nu mijn eigen bedrijf start. Om nog meer mensen, nog beter en uitgebreider te kunnen helpen bij hun afscheid. Om betekenisvolle verhalen vast te leggen, om troost te bieden en herinneringen te omhelzen, want elk leven verdient het om gekoesterd te worden, om gevat te worden in woorden die raken en harten die verwarmen.

Het is een sprong in het diepe, een reis vol emoties en verhalen, maar elke sprong brengt ons dichter bij de sterren die we plukken, bij de vreugde die we delen en de troost die we bieden. Samen kunnen we de sterren plukken.

✨

Scroll naar boven